top of page

India "light"

  • enreiseforlivet
  • 27. nov. 2016
  • 3 min lesing

Vi våkner av en skjærende gjentakende lyd. Det er fortsatt mørkt ute men vi kan skimte takviften som går for fullt over myggnettet som dekker sengen i det lille rosa soverommet vårt. Takket være hundene i nabolaget og en noe hard og smal seng er ikke dette første gangen vi har våknet i natt.

Dette har blitt den vanlig nattrutinen vår her i Goa. Den skjærende lyden kommer fra en som sykler rundt hver morgen og tuter heftig i det som høres ut som et gammeldags horn (slik som klovner bruker). Etter å ha blitt vekket av dette hver morgen fikk vi i dag vite at det selvfølgelig er den lokale «brødmannen» som er ute på morgenrunden for å selge ferske rundstykker. Det er jo litt fint da, og vi slipper i det minste å bruke vekkerklokke. Det skal ellers nevnes at vi sover godt her, den noe harde sengen kjennes etterhvert bra ut for ryggen og bjeffing fra hundene har vi blitt vant til.

Vi har nå fullført orienteringsuken som er en obligatorisk del av programmet før oppstart på frivillighetsprosjektene. De tre siste dagen har vi blant annet vært på Yoga, sett Bollywood-film på kino, besøkt et portugisisk fort fra 1700-tallet, hatt omvisning på en tropisk krydderplantasje og sett diverse kirker, templer, strender og markeder. Dette har vært spennende opplevelser som har gitt oss mulighet til å lære mer om landet og kulturen. Kinoopplevelsen var interessant til tross for at vi så en 3 timers lang romantisk Bollywood film på Hindi (ja det stemmer, uten engelsk tekst!). Det hele startet med at alle i salen reiste seg da nasjonalsangen ble spilt før filmen, etterfulgt av en strekkepause midt i filmen og sporadiske ganske så høylytte mobilsamtaler som tydeligvis er helt normalt å ta i kinosalen samtidig som filmen pågår.

Vi har også lært mer om Goa den siste uken. Goa ligger midt på vestkysten av India og er landets minste delstat. Goa har en rik historie og var fra tidlig på 1500-tallet frem til 1961 en portugisisk koloni. Staten bærer enda preg av kolonitiden og er kjent som en indisk versjon av Portugal blandet med litt hippiekultur og en behagelig atmosfære. Hvert år tiltrekker de vakre strendene rundt 400 000 utenlandske- og 1,6 millioner indiske turister. Med et innbyggertall på rundt 1,5 millioner er det årlig flere turister på besøk enn det er fastboende i delstaten. Bortsett fra litt gruvedrift og fiske er det altså turistindustrien som gjelder i Goa.

Det virker som at Goa er en litt «light»-versjon av India. Dette forteller også de andre frivillige i huset som har besøkt andre steder i India. Organisasjonen vi skal jobbe for holder til i nord og litt i utkanten av Goa. Vi bor et stykke fra strendene og dermed også turistmassen som ferierer i Goa. Dette resulterer i at vi får mange interesserte blikk fra lokale i området og vi har ved flere anledninger blitt bedt om å posere sammen med indiske familier på diverse selfies. Vi trenger ikke kjøre mer enn 15 minutter for å nå noen av de store strendene i Goa som er fulle av turister, solsengene, barer, spisesteder, boder, selgere, vannsport og alt som følger med. Det som kanskje skiller seg mest fra turiststrender vi har vært på i andre land er kyrne. Som i Nepal vandrer kyr også fritt rundt i India. Faktisk også på strendene hvor det ikke sjeldent dukker opp en og annen ku mellom solsengene.

Huset for de frivillige består av en fellesstue med sammenhengende kjøkkenkrok og spisebord. Ellers er det 3 felles soverom, 3 bad og et flott uteområde. Vi takket ja til et eget rom og bor derfor et par minutters spasertur fra felleshuset. Vi spiser alle måltider og tilbringer stort sett all ledig tid i huset med de andre. Etter første uken har vi blitt enda bedre kjent med de andre frivillig og kommer veldig godt overens. I morgen starter vi som kom denne uken med prosjektene vi skal jobbe på. Vi har bedt om å få jobbe på prosjektet for barn i slummen og det ser ut som at vi også får mulighet til å kombinere dette med frivilligarbeid i en barnehage. Det blir veldig spennende å møte barna og komme i gang.


Comments


SISTE INNLEGG:
bottom of page